Brassica bijt spits Titanic af

Brassica Musicals heeft in theater Cool de spits van hun ijs(berg)taart afgebeten als opening van het repetitieproces voor Titanic. Heel toepasselijk zal het gedoemde schip de eerste keer muzikaal ten   onder gaan op vrijdag de 13e april 2018. De voorstellingen op 14 en 15 april vallen precies samen met de nacht waarin de Titanic werkelijk 106 jaar geleden tegen een ijsberg botste en zonk.

Brassica is gerenommeerd om zijn grote spektakel-musicals met hoog zangniveau en dit jaar nog genomineerd voor een Amateur Musical Award voor beste sfeer en toneelbeeld. De 50 spelers komen uit Heerhugowaard en omstreken, en zijn omringd door professioneel live-orkest, licht en geluid.

In Titanic wil regisseur Ineke de Geus vooral het persoonlijke verhaal van de passagiers vertellen. “Dat het schip zal zinken is geen verrassing. Maar hoe beleefden de opvarenden dat? Met welke hoop en dromen kwamen zij aan boord en hoe reageren ze als die uiteenspatten en het einde nadert? Door het publiek mee te nemen in deze beleving, wordt het net een film waarin je hoopt dat jóúw favoriete personages het overleven.”

Wie de vorderingen in het repetitieproces wil volgen kan terecht op Brassica’s facebookpagina (zoek op Brassica Musicals). De kaartverkoop is al gestart via de kassa van theater Cool.