Brassica Musicals viert 15-jarig bestaan in aanloop naar opvoering ‘Spamalot’

en onthult nieuw logo!

Afgelopen donderdag trakteerde Brassica Musicals op bloemen en een sneak-preview van hun aankomende musical ‘Monty Python’s Spamalot’. Zij vierden daarmee dat zij op 19 februari 2017 officieel vijftien jaar bestaan. En er valt nog meer te vieren.

Brassica Musicals is opgericht in 2001 onder de naam JCSU Ursem. Wat een eenmalig project van 2 jaar zou zijn, met als piek de opvoering van Jesus Christ Superstar in de kerk in Ursem, groeide uit tot een vereniging van 50 spelers (!) die elk jaar in theater Cool een musical neerzetten die tegen het professionele aan leunt.

In 2010 wisselden zij van naam naar ‘Brassica’, wat ‘kool’ betekent, en thuisbasis om te kunnen doorgroeien in Heerhugowaard met een theater dat past bij hun ambitie en niveau. De frequentie van spelen werd opgevoerd naar elk jaar april een nieuwe musical.  Met succes, want sinds enkele jaren moet Brassica selecties houden om qua spelers niet uit hun voegen te barsten, en ieder jaar krijgen ze 3 a 4 maal theater Cool uitverkocht met hun spectaculaire musicals.

Wat maakt Brassica Musicals zo bijzonder? “Ons talent komt hier uit de grond en wordt omringd met professionals die het beste uit iedereen halen.”, zegt voorzitter Cris Bakker. “Regisseur Ineke de Geus en muzikaal leider Gerbrand van Kolck zijn een begrip in de regio als het om coaching en talent stimuleren gaat. Bovendien gaan we het podium op met een professional live orkest en professioneel licht & geluid. Maar het belangrijkste ingrediënt van Brassica is toch wel de passie. Onze spelers vormen een hechte groep die zich op en naast het podium vol inzet voor de club.”

Spamalot belooft op basis van de sneak preview die we donderdag kregen opnieuw hoog niveau entertainment voor heel Heerhugowaard. De opvallende keuze voor ‘Monty Python in musicalvorm’ is gebaseerd op Brassica’s langetermijnvisie: “De afgelopen jaren hebben we onze spelers uitgedaagd op zang- en dansgebied. Ze hebben glansrijk bewezen hoe hoog het niveau in Heerhugowaard en omstreken ligt in onze mooie historische- en kostuumproducties. We willen hen én ons publiek blijven uitdagen en daarom hebben we nu een stuk waarbij het acteerwerk en de komische timing een cruciale factor spelen. Zo blijven we groeien.”

Als kers op de taart onthulde Brassica Musicals tijdens de jubileumviering hun nieuwe logo, welke u binnenkort op de website en posters in de stad zult zien ter promotie van het stuk Monty Python’s Spamalot.

Brassica speelt op 7, 8 en 9 april Spamalot in Cool Heerhugowaard. Kaartverkoop via de kassa en website van cool, en meer informatie vindt u op www.brassicamusicals.nl.