Voorzitter Cris Bakker

Cris delegeert en inspireert, en waar er gaten vallen loopt hij ze dicht. Met vertrouwen in de club en vooral in de spelers.
Een goede kapitein!

Mijn musicalcarrière is in 2005 gestart bij JCSU, de voorloper van Brassica. Met uitzondering van Jesus Christ Superstar heb ik alle producties meegedaan, variërend van koorlid tot hoofdrol. Vanaf het begin heeft het werken met een groep aan een gezamenlijke doelstelling mij enorm geboeid. De positieve energie die daarbij vrij komt is verslavend. Na de doorstart als Brassica is dat gemeenschapsgevoel nog groter geworden. Iedereen draagt niet alleen op het toneel, maar ook achter de schermen naar eigen vermogen zijn of haar steentje bij. Mijn steentje is sinds kort die van voorzitter. Natuurlijk vraagt dat alertheid en energie, maar met deze groep is het ook een feest om verder te (blijven) ontwikkelen naar een musicalgroep die bekend staat om zijn producties van hoog niveau met professionele begeleiding, live orkest, kwalitatief licht en geluid in een mooi en warm theater. De fantastische theaterbeleving wordt nog eens versterkt door goede spelers die met groot enthousiasme een mooie productie neer zetten. Als voorzitter wil ik dat samen met het bestuur elk jaar weer mogelijk maken door dat maximaal te faciliteren.

Secretaris Jenny Peters

Jenny Peters“Vraag het maar aan Jenny…”wandelende encyclopedie voor lopende zaken binnen de club en de productie, die pro-actief haar kennis haalt en deelt waar nodig.

Sinds de tweede Jesus Christ Superstar (2011) speel ik met veel plezier bij Brassica. Al in het eerste jaar zag ik dat er veel werk te doen is buiten het podium om. Ik ben gaan helpen als webmaster en met het schrijven van persberichten en een jaartje later tot het bestuur toegetreden. Ik geniet met name van de werkzaamheden die met communicatie te maken: binnen de groep en naar buiten toe, vandaar dat ik me altijd actief met de PR bemoei en met ons groepsforum en de website. Ik ben ontzettend trots op de groei die Brassica de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, met de overgang naar elk jaar een productie in plaats van elke twee jaar. En dan ook nog in Cool en elk jaar een betere kaartverkoop. Het is fantastisch er aan bij te dragen dat deze club zo groot naar buiten toe en tegelijk zo hecht als groep groeit!

Penningmeester Leonard Burger

Leonard BurgerFinanciën moeten simpel en overzichtelijk zijn. Als hij het doet, lijkt het dat in ieder geval wel. En dat is een gave!

Eigenlijk deden alleen zijn dochters mee met Oliver!, maar daardoor ging het bij Leonard ook kriebelen. Hij sloot zich aan bij Brassica en toont zich een echt club-mens. Vol overgave en inzet in het spel, en nu ook bij het bestuur als penningmeester.

.

.

Algemeen bestuurslid Dionne Conijn

Dionne ConijnDionne pakt aan, regelt en stelt kritische vragen bij alle plannen. Daarmee heeft ze onschatbare waarde binnen het bestuur.

Omdat mijn moeder grote passie heeft voor het theater, werd ik al van jongs af aan meegenomen naar kindervoorstellingen en ik vond het geweldig. CD’s van de verschillende shows mee naar huis om mee te zingen en zelf stukjes te bedenken. Toen ik oud genoeg was, ben ik begonnen bij jeugdtheater en musical. Daarna ging ik vooral veel naar voorstellingen toe; geweldig om te mogen genieten van een avond vol talent, enthousiasme en vermaak. Na verschillende uitstapjes naar het buitenland introduceerde mijn moeder mij bij Brassica Musicals. Ze vertelde vol lof over de gezellige groep, en de mooie show kon ik zelf bewonderen en deze waren/zijn inderdaad grandioos. Bij Belle en het Beest besloot ik zelf ook mee te doen aan dit prachtige sprookje, en de hele ervaring is een geweldig leerproces. Ik vind het leuk om actief deel uit te maken van deze groep, zowel als lid van de cast als in de rekwisieten commissie en sinds dit jaar als lid van het bestuur. Ik vind het een uitdaging om mee te mogen denken over deze heerlijke club, en er alles aan te doen om de groep nog mooier te maken. Ik ben erg kritisch en ga graag de uitdaging om er samen altijd een succes van te maken!

.

Marieke Welboren Marieke Welboren

Algemeen bestuurslid Marieke Welboren

Marieke denkt graag mee en heeft een uitgesproken mening die wel altijd gevoelig is voor goede argumenten. Ze weet goed wat er in de groep leeft en bekijkt de lopende zaken van alle kanten.

Ik ben in 2015 begonnen bij Brassica met de musical De Drie Musketiers. Hoewel ik al bij meerdere groepen had gespeeld, had ik nog nooit zo’n warm welkom meegemaakt. Wat een geweldige groep van lieve mensen. En wat doet iedereen veel voor de groep. Prachtig zoals iedereen zijn of haar steentje bijdraagt in één van de commissies. Zelf ben ik onderdeel geweest van de naai- en schildercommissie en tegenwoordig help ik met het bouwen van het decor. Op die manier leer je veel van het proces rond een voorstelling. Binnen het bestuur denk ik graag mee en ben ik erg gepassioneerd als het gaat om de ontwikkeling van zowel de groep als geheel als ook de spelers individueel.

Hart van de Stichting Kees Moltmaker

Kees MoltmakerTijdens de eerste productie van JCSU, toen de Stichting nog geen echte naam had, en veel mensen de initiators voor gek verklaarden, was daar een man die auditie wilde doen… Marion Prenen (als autodidactisch regisseuse en voorzitster) en  Rob Stoop (weliswaar geschoold, doch beginnend dirigent) zagen een aanstormend talent. Kees Moltmaker was een feit.

Acht jaar later  (we hebben geleerd van Marion Prenen en Michael Diederich en  Rob Stoop) is Kees onze voorzitter geworden. Een man met dezelfde passie als destijds, maar met een nog groter doel. Kees Moltmaker wil veel, is enthousiast, en strijdt voor theater. Brassica Musicals rekent zich rijk met een voorman als deze, en ieder lid, iedere speler, muzikant, dirigent of regisseur heeft respect voor mensen als Kees; mensen die hun nek tot ver boven het maaiveld uitsteken! Kees Moltmaker is inmiddels veel meer dan één van de vele leden. In de loop der jaren heeft Kees zich van trouw lid ontwikkeld tot all round voorzitter. De hele stichting, de motor, de gretigheid en de voortdurend vooruitdenkend die Brassica siert komt van Kees’ hand.

Helaas is Kees ons in 2015 ontvallen als gevolg van kanker. Maar met alles wat hij voor deze club heeft betekend, blijft hij het Hart van onze Stichting, het hart van Brassica.