In 2024 is er weer een open repetitie / selectie-avond.
Brassica speelt elk jaar april drie voorstellingen in Cool kunst & cultuur. De repetities voor zo’n voorstelling beginnen na de meivakantie met een open repetitie waarbij je kunt ‘proeven’ of Brassica wat voor je is. Daarna geef je aan of je mee wilt doen dat jaar. Aangezien we elk jaar veel aanmeldingen krijgen, houden we op die avond ook gelijk selecties voor deelname. Dit is een combinatie van stem-/speltest en aan de hand van vragen nagaan of we ruimte voor je hebben binnen de groep.

Audities voor de rollen zijn pas een paar weken later, want als je meedoet met Brassica dan vind je het genoeg om ensemblespeler te zijn en kom je niet alleen voor een rol.

Onze groep is zeer gemengd, in alle opzichten. We hebben spelers van 18 (minimum leeftijd!) tot aan 70 De een heeft veel zang-/koorervaring, de ander juist een dans- of toneelachtergrond, maar ook veel spelers die voor het eerst buiten de douche en de huiskamer zich durven laten zien en horen.

Binnen de groep is ook voor al deze mensen ruimte. Het grote ‘ensemble’ biedt ruimte om met de groep samen te spelen en zingen in de grote scenes. Bijvoorbeeld als er een half dorp op moet, of een groep bedienden. Aan deelnemers uit deze groep worden ook hier en daar gesproken of gezongen zinnetjes toebedeeld. Iedereen die wil mag zich opgeven voor de rol-audities (in juli). Onder deze mensen worden de grote en kleine rollen verdeeld (vanaf 5 regels tekst/eigen zanglijntjes zeg maar).

Het niveau van Brassica als geheel ligt (zonder arrogant te willen overkomen) boven dat van de gemiddelde amateurvereniging. We noemen het zelf semi-professioneel. Dat komt doordat we spelen met amateurs, maar verder alles professioneel aanpakken: licht, geluid, orkest… Decor en kostuums maken we zelf en huren we deels. Dat doen we als groep en het is erg leuk om samen te creëren!

Repetities: elke donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur, waarbij altijd aanwezigheid verwacht wordt.

Goed om te weten

Wat je in ieder geval moet weten om zelf te bepalen of je bij ons past:

       • De minimumleeftijd is 18 jaar.
       • We repeteren elke donderdag van 20.00 tot 22.30 uur. Aanwezigheid wordt altijd verwacht, behalve bij ziekte en vakantie. De laatste 3 maanden zijn er een paar extra repetities op weekenddagen.
       • Naast het repeteren, neemt elke speler deel aan een commissie zoals decorbouw, PR of kostuums. Onder leiding van een commissiehoofd besteed je een aantal uren/dagen in het jaar aan activiteiten voor de vereniging zoals het naaien van kostuums of schilderen van decor of flyeren, etcetera.
       • Contributie bedraagt € 250,- voor het gehele jaar* (mei-mei) incl. deelname aan de voorstelling uiteraard. Te betalen ineens, of 2 termijnen. Daarnaast gaan we in februari/maart op repetitieweekend met overnachting, dat kost ongeveer € 80,-
       • Onze spelers variëren van 18 t/m 70 in leeftijd en zijn van allerlei religieuze en etnische komaf. Wij maken geen onderscheid en genieten juist van deze diversiteit.
       • We houden niet van rollenjagers. Als je bij ons wilt, dan accepteer je een plek in het ensemble. Of je in aanmerking komt voor een rol, zal pas later bij de rol-audities blijken.
       • We hopen ook altijd op mensen die meerdere jaren blijven. Niet dat je dat altijd zelf in de hand hebt of kan voorzien, maar als je nú al weet dat je maar een jaar wilt meedoen, kom dan liever niet. We investeren namelijk tijd & energie in iedere speler en in een hechte groep die samen groeit.
       • (eigen) Risico op wekelijks bezoek aan Coolplein cafetaria op donderdagen na 22.30 uur 😉
       • Op het podium van Cool staan met deze groep is verslavend.
       • Hopelijk spreekt dit je aan. Voor ons is dit een goede leidraad voor een gemotiveerde groep die hoog niveau in het theater aflevert.
* Dit is het vastgestelde bedrag voor 2023, wijzigingen per jaar voorbehouden

Vul in als je in 2024 een open repetitie wilt bijwonen:

let op: je ziet alleen een korte melding dat je formulier verzonden is!

Geslacht*

Naam*

Leeftijd

Woonplaats

Your Email (required)

Stemsoort

Heb je ervaring op gebied van musical, dans, toneel of zang (omschrijving)

Hoe ken je ons?

Geef hier eventueel aanvullende informatie aan of vragen die je voor ons hebt