Review op Musicalsites.nl:

Brassica pakt uit met “De 3 Musketiers de musical”

Brassica Musicals heeft al een aantal jaren diverse musicals gespeeld zoals “Beauty and the Beast”, “Oliver”, Evita”, Jesus Christ Superstar en Titanic om maar een paar titels te noemen. Vandaag speelde Brassica de musical “de 3 Musketiers” die ook eerder door Joop van den Ende is gebracht. Deze musical ging op 30 maart 2003 in première in het Rotterdamse Nieuwe Luxor dat toen met deze musical geopend werd.

3 Musketiers de musical 114

De musical gaat over D’Artagnan, die op weg gaat naar Parijs om daar musketier van de koning te worden. Hij ontmoet de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis. Kardinaal Richelieu is echter bezig met een gemeen plan, samen met Milady de Winter en Rochefort, om zo meer macht te krijgen en koning Lodewijk XIII aan de kant te kunnen schuiven. Hier komen de musketiers achter, dankzij Constance, een meisje aan het hof van de koningin. Zij wordt ook de grote liefde van D’Artagnan, helaas zal hij nooit met haar kunnen trouwen…

3 Musketiers de musical 26

Dit is in een notendop het verhaal van deze spectaculaire musical. Alles is uit de kast gehaald. Dans, schitterende kleding, een uitgebreid decor én, zoals het hoort, een live-orkest. De rol van D’Artagnan wordt vertolkt door Ðenis Velić. De rol van D’Artagnan moet met de nodige bravoure, roekeloosheid en nonchalance worden gespeeld wat Ðenis ook zeker doet. De rol van de liefde van D’Artagnan, Constance, wordt gespeeld door de lieflijke Stans Kok die D’Artagnan na een ontmoeting al in haar ban heeft. Stan speelt de rol teder en kwetsbaar waardoor musketier D’Artagnan wel voor haar moet vallen.

3 Musketiers de musical 10

Milady de Winter wordt gespeeld door Marieke Welboren. Het lijkt af en toe het net of ik Pia Douwes hoor. Overtuigend en goed verstaanbaar en een mooie stem maken het plaatje helemaal compleet. De geraffineerdheid die hoort bij deze rol is helemaal aanwezig en Marieke maakt absoluut indruk. De drie musketiers worden gespeeld door Cris Bakker, Toine Kok en Leon Mulder. Deze dappere mannen staan de jonge D’Artagnan bij in zijn strijd tegen Kardinaal Richelieu, gespeeld door Peter Koning. Hij speelt de rol van deze geraffineerde en doortrapte man in de puntjes. Hij wordt bijgestaan door Rochefort, gespeeld door Peter-Jan Moitnaker, die deze misdadige officier van de kardinaal overtuigend speelt. De koning, gespeeld door Dick Stegers, is slechts een marionet in de handen van de kardinaal die alles doet om der macht te grijpen.

3 Musketiers de musical 38

De voorstelling stond onder regie van Ineke de Geus en de muzikale leiding was in handen van Gerbrand van Kolck die samen “De Maatjes” vormen en diverse musicals hebben vorm gegeven.

Brassica musicals heeft volledig uitgepakt en heeft van de deze musical een feestje van herkenning gemaakt waarbij werkelijk alles aanwezig was. Het decor was zeer uitgebreid waarbij alleen hooguit het kanongebulder bij het nummer oorlog ontbrak. De kostuums waren stuk voor stuk verzorgd voor deze grote cast en de muziek was geweldig en in de veilige handen van het Grand Circle Orchestra. 3 Musketiers, de musical is een musical geworden waar Brassica met trots op mag terug kijken.

Meer informatie vindt u op http://www.brassicamusicals.nl

Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage.

Foto-album op musicalnieuws.nl: