Brassica Musicals
Logo-Brassica-Musicals-2017Brassica is de wetenschappelijke naam van kool. Dit gewas heeft de regio waaruit onze spelers komen (Noord-Holland) welvarend gemaakt. Het is ook de naam van het theater waar wij sinds 2010 onze producties opvoeren (Cool kunst & cultuur Heerhugowaard). De naam is vanuit de groep naar voren gebracht en gekozen.

JCSU
Het begon met een klein artikeltje in een huis-aan-huisblad in november 2001. Hierin werd gevraagd om auditie te komen doen voor de musical Jesus Christ Superstar in Ursem. Het idee kwam van Marion Prenen en Robert Stoop en hun vraag werd ruimschoots beantwoord. Er kwamen hordes mensen af op de audities en na 16 maanden intensief repeteren met een immense cast kon het publiek in april 2003 eindelijk van de show genieten. En alhoewel het plan aanvankelijk was om 1 weekend op te voeren, werden dat er twee en waren er zelfs toen nog kaarten te weinig.

Dit smaakte naar meer en op verzoek van velen werd besloten een nieuwe show in te studeren. En dat ‘op het podium staan’ is nadien niet minder leuk geworden, getuige de enorme lijst van mensen die aan het bestaansrecht van JCSU hebben mee gewerkt.
Na Jesus Christ Superstar volgden The Making Of, Het Mysterie van Charles Dickens en Titanic en in 2011 nogmaals de musical Jesus Christ Superstar .

Vertrouwde gezichten binnen de cast, het bestuur en de leiding bleven er altijd. Of ze nu terug kwamen, gewoon bleven of vervangen werden door andere gezichten, het bleef ieder keer een groep mensen met vertrouwde gezichten onder leiding van -inmiddels voorzitter- Kees Moltmaker. En van de kerk in Ursem ging JCSU via de sporthal in de Goorn naar het Cool theater (Heerhugowaard), naar de Koepelkerk in Hoorn en naar de kerk in Obdam. En van een combo van (fantastische) amateurs is het begeleidingsorkest inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig orkest onder leiding van muzikaal leider Gebrand van Kolck.

In 2013 – inmiddels onder de nieuwe naam Brassica Musicals – hebben we met de musical Evita het theater Cool van Heerhugowaard vier avonden op rij bijna volledig gevuld. Onder regie van Ineke de Geus, muzikale leiding van Gerbrand van Kolck, en choreografie van Michael Diederich heeft Brassica Musicals nieuwe hoogte bereikt. En onze ster rijst nog verder: 2014, 2015, 2016, 2017 – allemaal prachtige musicaljaren voor onze club. Gerbrand en Ineke zijn onze constante factoren op artistiek gebied. Choreografie wisselt afhankelijk van de behoefte van de productie.kijk ons volledige portfolio hier