Jesus Christ Superstar

April 2011 in de Victor-kerk (Obdam)

In april 2011 speelde Stichting JCSU Musicals de Rockmusical Jesus Christ Superstar, van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. De rock opera dateert al uit 1970 (album) en stond toen o.a. in London en op Broadway. In 1973 is het als musical in ware jaren ’70 stijl verfilmd. Het stuk was indertijd omstreden, omdat Jezus teveel als gewone sterveling zou worden neergezet. Maar inmiddels is het stuk omarmd door veel musicalgezelschappen en publiek.

Het verhaal toont de laatste week van Jezus, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas. Het vertelt de vervreemding door Judas van Jezus, zijn verraad van Jezus en zelfmoord uit wroeging hierom. Van Jezus Christus zien we zijn stijging onder het volk, maar ook zijn val voor Herodus en uiteindelijk de kruisiging door Pontius Pilatius onder druk van het volk.

Stichting JCSU Musicals speelde Jesus Christ Superstar al eens in 2003 in de Bavo kerk van Ursem. In feite was dat de start van de vereniging. De 2011-versie vond wederom plaats in de kerk: de Victor Kerk in Obdam opende voor ons zijn deuren.

Hoofdrollen:
Jezus van Nazareth – George Beentjes
Maria Magdalena -Maryelle Deen
Judas – Martijn Gunneman
Pontius Pilatus – Jaap van Saarloos
Herodus – Daniel Nijland
Petrus – Baris Kirik
Annas – Wanda Borsjes
Caiaphas – Dick Kenter
Simon – Cock Witte
Speciale gastrol: Hogespriester – Pastoor Paul Vlaar
Met medewerking van het Jongerenkoor Obdam o.l.v. Erna Ras-Rood